Cote d'Azur gezimizde yolumuz Fransa Cennes şehrinden da geçti. Cannes Film Festivali'nden bildiğimiz Cannes şehri küçük bir Nice gibiydi. Burada da eski, şirin evlerin olduğu eski kent, tarihi liman ve upuzun bir sahil vardı.

Cennes gezilecek yerler

Le Suquet: Cannes eski şehri

Cannes gezimize, şehir merkezinin batısındaki Le Suquet eski şehir bölgesinden başladık. En tepedeki saat kulesine kadar tırmandık, Cannes sahillerine tepeden göz attık. Le Suquet'in sokakları ve renkli, şirin evleri arasında dolaşmak çok keyifli...
Cannes da gezilecek yerler Le Suquet
Le Suquet, kale ve saat kulesi

Cannes'da Le Suquet'teki saat kulesi Cannes'da Le Suquet'te

La Croisette: Cannes sahili

Eski şehrin sokaklarından sahile indik deniz kıyısı boyunca yürüdük. Hareketli, cıvıl cıvıl olan Cannes sahillerini kapalı havada bile insanlar doldurmuştu. Önce Plage du Midi boyunca, sonra da Le Vieux Port limanı (eski liman) yanından geçip La Croisette sahil yolu boyunca Cannes sahilinin (kan olarak okunuyor) ince kumlu kıyı şeridinde yürüdük.

Cannes te gezilecek yerler
Cannes sahilindeki La Croisette

Festival Sarayı

La Croisette üzerinde Cannes Film Festivali'nin yapıldığı Festival Sarayı da bulunuyor. Festivalin yapıldığı sarayın önünde herkes gibi hatıra fotoğrafı çektirdik, sarayın önündeki kaldırım taşlarında ünlülerin el izlerine göz attık.

Cannes gezilecek yerler Cannes'da Festival Sarayı (Palais des Festivals) önündeki ünlülerin el izleri

Antibes caddesi

Antibes, Cannes'ın ünlü alışveriş caddesi. Fransız ve dünyaca ünlü markalar, cafeler, pastaneler hepsi orada. Upuzun olan Antibes caddesinde, Laduree'de bir mola verdik, ünlü macaronlarından aldık. Henüz bahar aylarında olduğu halde Antibes dopdolu ve oldukça kalabalıktı.


Cote d'Azur'daki belli başlı şehirler dışında kıyı şeridi boyunca daha birçok irili ufaklı güzel köy ve kasabalar var. Ayrıca kıyının arkasında güzelliği ve manzarası ile ün salmış birçok Orta Çağ köyü de var. 

Biz kısa süreli bir seyahatte ve çocuklu olduğumuzdan tabii ki tüm bunların hepsini dolaşamadık. Kıyının arkasındaki orta çağ köylerinden Eze ve St Paul de Vence'e gitmeye karar vermiştik ancak sadece Eze'ye uğrama fırsatımız oldu. Eze yazısı için tıklayın.


Cote d'Azur ile ilgili diğer yazılar:




Gezi Tarihi: Mart 2013