Barselona diğer pek çok yemeğin yanında deniz mahsulleri ile bilinen bir yer. La Boqueria'da satılan taze deniz mahsullerinin yenebileceği pek çok restoranı var. Araştırmalarım sonucunda gördüm ki denizden ne kadar uzak olursa o kadar kaliteli yiyecekler bulunabileceği konusunda pek çok kişi hemfikir.
Genel kanı en iyi deniz mahsulü restoranının Rias de Galicia olduğu yönünde. Biz de seçimimizi o yönde yapacakken Vedat Milor'un yakın zamanda yazdığı bir yazıda bahsettiği La Barca del Pescador sonradan ağır bastı. Hem daha uygun hem de kaliteli olduğunu söyleyen Milor'a kalite konusunda oteldeki personel de katılınca otelimize çok yakın olan bu restorana gitmeyi uygun bulduk.

Turistik olmayan bir yer beklediğimden İngilizce menü ve İngilizce bilen garsonla karşılaşınca şaşırdım. Ön tarafta tapas barı olan restoranın arka tarafında bir kaç tane masada restoran servisi bulunuyor. Masalarda oturanların çoğunluğu bizim gittiğimiz akşamda yabancıydı. Her ne kadar çok bilinmeyen bir restoran olsa da bulan buluyor demek ki...

Menüde istridye görünce denemeden edemedik. Garsona yarım porsiyon alıp alamayacağımız sorduğumuzda istediğimiz gibi getirebileceklerini söylemesiyle rahatladık. Bu sayede her şeyden azar azar yeme fırsatımız oldu. İstridyeler (N°0) Galicia'dan gelme, gördüğüm en büyük istridyelerdi. Çok taze ve lezzetliydiler.
Sonrasında bebek kalamar sipariş ettik. Kızartma veya ızgara seçenekleri vardı, biz kızarmış istedik. Hayatımda daha güzel bir kalamar yediğimi hatırlamıyorum. Lokum gibi, ağızda adeta eriyen, inanılmaz bir lezzetti.
Sonra deniz tarağı aldık. Sıcak olarak servis edildi, kabuğuyla beraber pişirilmişti. İlk defa kabuğunda yedim. Çok tazeydi, tazeliğini belli eden turuncu kısmı üzerindeydi.
Bir de ana yemekten önce deniz mahsullü paella ısmarladık. Tek porsiyonu paylaşmamıza rağmen porsiyon çok büyüktü. Menüde başlangıç yemeklerinde bulunmasına kanmamak lazım. Bol malzemeli ve leziz bir paellaydı. Tek başına paella yemek için gidilebilecek bir restoran olduğu kanaatine vardım.
Ana yemek olarak karışık ızgara deniz mahsulü sipariş ettik. Çok fazla yerimiz kalmamıştı ama bu güzellikleri yiyebilmek için kendimizi zorladık. Tabakta midye, kum midyesi, dil balığı, kalkan, kalamar, fener, morina, karides ve kerevit vardı. Hepsi de ızgara edilmişlerdi. Tazelik ve sadelik ön planda tutulmuş, sos vs olmadan ızgara edilmişlerdi. Beyaz etli balıklar yumuşacıktı, kalamar biraz sert kalmıştı. Midyelerin de ızgarası farklıydı. Bu tabakta favorim kalkan ve dil balıkları ile karides oldu.
Gazlı su isteğimize Barselona'da gazlı su denince her yerde karşımıza çıkan Vichy Catalan geldi.
Şarap olarak garsonun tavsiyesi üzerine Albariño D Fefiñanes aldık. Şahane bir şaraptı. Yemeklerle çok iyi gitti.
Servisten genel olarak çok memnun kaldık. Fiyatlar da taze deniz mahsulü yendiği göz önüne alındığında normal düzeydeydi. Barselona'ya bir sonraki gidişimde buraya tekrar uğrayıp kalamarından yemek isterim...

c/Mallorca, 314, 08037 Barcelona, Spain
Metro: Verdaguer