Bozcaada kıyıları, polente

Ayazma Plajı

Bozcaada çevresi deyince ilk akla gelen Ayazma plajı oluyor. Adanın güneyinde yer alan plajın incecik kumu ve yavaş yavaş derinleşen suyu var. Plaj poyrazda oluşan dalgalara kapalı olduğundan sert poyrazlı günlerde bile deniz çarşaf gibi olabiliyor. Suyun sıcaklığına gelince biz ılığına pek rastlamadık. Bu gidişimizde de girilmeyecek kadar soğuktu. Özellikle rüzgarlı günlerde daha bir soğuk oluyormuş. Dediklerine göre ada bu yaz rüzgarsızmış ve su da ılıkmış ama bizim şansımıza biz o ılık suya rastlayamadık.



Bozcaada, Ayazma plajı, güneş batmadan
Bozcaada, Ayazma plajının baş tarafıBozcaada, Ayazma plajı

Akvaryum Koyu

Adanın bir başka güzel denizi Akvaryum koyu. Dediklerine göre bu koyun sıcaklığı biraz daha yüksek oluyormuş ama yerel halk bunun sadece bir efsane olduğunu söylüyor. Akvaryum'da uzun yıllardır tek bir otel var, ancak gördüğüm kadarıyla yapılaşma başlamış...

Bozcaada, Akvaryum koyu

Bozcaada, Akvaryum koyu ve Akvaryum Otel

Bozcaada koyları

Akvaryum koyundan Ayazma plajına doğru ilerlediğinizden irili ufaklı yine akvaryum berraklığında koylar görüyorsunuz. İnsana durup bir fotoğraf çekme isteği uyandıran harika koylar.

Bozcaada, Güvercin Koyu

Bozcaada, Ayana Koyu

Polente Feneri ve Rüzgar Gülleri

Polente Feneri, Bozcaada'nın batısında rüzgar güllerinin bulunduğu alanda yer alıyor. Polente'de gün batımı izlemek, kekik kokuları eşliğinde güneşin denizin içine doğru kayışını seyretmek adada yapılabilecek en romantik aktivitelerden.

Bozcaada, rüzgar türbinleri ve Polente

Bozcaada'nın tamamını turlamak yarım saat!

Bozcaada çok büyük bir ada olmadığından araba ile tüm adayı dolaşmanız yarım saat, bir saat sürüyor. Adanın tamamının yolları düzgün. Yer yer bağlar, yer yer çamlar ara ara oteller var ama genel olarak boz topraklar hakim Bozcaada'ya.


Gezi Tarihi: Eylül 2012