Polonezköy Stella girişi

Stella'ya birçok kez gitmişizdir. Kahvaltı etmişliğimiz de var, mangal yakmışlığımız da. Genel olarak çocukların bol bol koşuşturabilecekleri çok geniş bir mekan. Ağaçlar, hamaklar, kuşlar, çayırlar tam bir dinlenmece...


Polonezköy Stella girişi

Polonezköy Stella otopark girişi

Polonezköy'e kalabalık gidildiğinde ilk aklımıza gelen yerlerdendir Stella. Hafif eğimli çok geniş bir alana kurulmuş. Etraf yemyeşil, karşıda yine yemyeşil bir vadi. Gayet huzur verici bir ortam.

Polonezköy Stella'da genel ortam

Oğluş küçükken eğimli arazisi sıkıntılıydı. Sürekli kollama gerektiriyordu. Ama düşme kalkma sıkıntısı olmayan daha büyük çocuklar için ortam gayet eğlenceli. Çocuk parkı, langırt hatta at binme hepsi mevcut. Siz hamağınızda uzanmış dinlenirken çocuklar da doyasıya enerjilerini atabilirler.

Yemeklerine gelecek olursak. Kahvaltı masaya serpme şeklinde. Peynir, zeytin, yumurta, kendi yaptıkları reçeller... Bol çeşitli ama kalitenin biraz daha iyileştirilebileceği bir kahvaltı. Bir de bir köşede sürekli kaynayan gayet güzel sınırsız demleme çayı var. O güzel ortamda uzun uzun çay içmek çok keyifli.

Mangal için gitmişliğimiz de vardır Stella'ya. Mangal yakmak istediğinizde önce gidip etlerinizi satın alıyor ve kişi başı servis ücretinizi ödüyorsunuz.  Dışarıdan yiyecek getirip sadece mangal alma gibi bir sistemleri yok, yiyecek içecek getirilmesine izin verilmiyor. Ekmekten, masa örtüsüne, tabak çataldan pul biber kekiğe gerekli tüm malzemelerinizi içeriden alıyor ve masanıza getiriyorsunuz. Mangalcı size yakılmış mangalınızı getiriyor ve mangal keyfi başlıyor... (Stella'da mangal keyfi yazısı için tıklayın)

Hafta sonu biraz fazla kalabalık olmakla birlikte Polonezköy'ün en geniş arazili tesislerinden biri olan Stella'da doğanın ortasında olmak çok keyifli. İster kahvaltı, ister mangal keyfi için gidilsin, sanki evinizin arka bahçesindeymişsiniz hissi uyandıran tesiste yeşillikler içinde huzur dolu bir günde iyice deşarj olmak garanti...

Gezi Tarihi: Temmuz 2011

Tüm Polonezköy yazılarım için tıklayın.