Akyaka, Azmak turunda ilerlerken
Akyaka sahilinde dolaştığımız bir gün minik oğlum azmak boyunca gidip gelen tur teknelerini gördü ve binelim diye tutturdu. Bize de emir büyük yerden tekneye atlayıp azmağın güzelliklerinin tadını çıkarmak düştü.

Azmakta tekne turu Akyaka'da yapılabilecek en güzel aktivitelerden. Bizim kaldığımız Okaliptus Apart'ın balkonundan her gün azmak boyunca gidip gelen tur teknelerini izliyorduk. Derken bir gün sahilde dolaşırken oğluş o tekneleri gördü ve tutturdu binelim diye. Ben çocukla nasıl olur diye biraz tereddüt etsem de atladık tekneye. Benim tatlı oğlum gayet olgun bir şekilde oturdu, tur boyunca hiç canı sıkılmadan etrafa bakına bakına tamamladı turunu. Onun sayesinde biz de azmağın güzelliklerini daha bir idrak etmiş olduk.

Akyaka, Azmak'da giderkenAkyaka, Azmak turu esnasında gördüğümüz ördekler

Yer yer metrelerce derinlikteki buz gibi azmak suyu üzerinden sazlıklar boyunca gittik. Kimi azmak kenarındaki restoranların, kimi güzel Akyaka evlerinin, kimi de azmak kıyısındaki butik otellerin önünden geçtik. Billur gibi akan suya tekneden baktığımızda bile dibini görebiliyorduk. Gittik, gittik, genişçe bir alanda tekne durdu yüzme molası verdi. O buz gibi suya atlayan olur mu derken birkaç cengaver genç atladı, soğuk sularda dona dona yüzdü.

Akyaka, Azmak turu esnasında altından geçtiğimiz köprü ve üzerinde atlamak için bekleyen insanlar.

Gezi Tarihi: Temmuz 2011