Çağlar boyunca bir yeryüzü başkenti kimliğiyle yükselmiş İstanbul, tarihi, kültürel, finansal tüm alanlardaki özel konumu nedeniyle her yıl milyonlarca ziyaretçisine ev sahipliği yapıyor. İstanbul her daim dünyanın en gözde kentlerinden biri olarak insanların yoğun ilgisine sahne oluyor. İstanbul otelleri, geçmişten günümüze yeryüzünün kültür-ticaret merkezi olan ve dev bir metropole dönüşen kentin farklı noktalarında misafirlerini ağırlıyor.

İstanbul'u Roma, Bizans, Osmanlı imparatorluklarının görkemli başkenti olarak olarak nitelemek yeterli olmayabilir. Boğaziçi ve Haliç'in eşsiz doğal ve jeolojik güzelliği, Ayasofya, Süleymaniye, Sultanahmet Camileri, Galata ve Kız Kuleleri başta olmak üzere şehrin dört bir yanına yayılan mimari eserleriyle bir açık hava müzesi niteliğine sahip olan İstanbul, insanlık tarihinin en önemli yerleşimlerinin başında geliyor. Her semti ayrı bir tarih barındıran İstanbul'u keşfetmenin büyüleyici keyfi de turistleri kendine çekiyor.

Öte yandan büyük bir doğal liman oluşu, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan işlek bir deniz yoluna sahip coğrafi avantajı, kentin her devirde güçlü bir merkez olma özelliğini de öne çıkarıyor. Dahası, Avrupa ve Asya arasındaki ticaret yolları güzergahındaki konumuyla İstanbul, tüccarların uğrak adresi olarak önemini asla kaybetmiyor. Günümüzde ise finans kuruluşları ve kentin yakın çevresindeki endüstri bölgeleri, İstanbul'un ticari ağırlığını daha da arttırıyor.

Söz konusu özellikleriyle başlı başına bir cazibe merkezi olan İstanbul'u Türkiye ve dünyadan turistik veya iş amaçlı sayısız insan ziyaret ediyor. İstanbul'u eşsiz güzellikleri ile keşfetmek istiyorsanız, zaman kaybetmeden bu dileğinizi gerçekleştirmelisiniz.