Uygun uçak bileti kampanyaları ve hava yolu şirketlerinin rekabetinin artmasıyla birlikte uçakla yolculuk etmek daha da kolaylaştı. Seyahat planı yapanların ilk baktığı şey ucuz uçak bileti oluyor. 


Aynı uçakta, yan yana yolculuk eden iki yolcudan biri uçak biletine 60 TL verirken, diğer yolcu 500 TL ödemek zorunda kalabiliyor. Gidiş-dönüş yolculuklarda aradaki fark daha da tırmanıyor. Bu farkın nasıl oluştuğu ve ucuz uçak bileti almanın formülünü Türkiye’nin önde gelen online uçak bileti satış sitesi turna.com yetkilileri açıkladı.

Uygun Uçak Bileti Bulmanın Püf Noktaları

Uçak bileti araştırması yaparken, tavsiyelere uyulması halinde bütçe tasarrufu gerçekleştirmek mümkün. Hava yolu şirketleri bilet satışında piramit yöntemini kullanıyor. Genel kural ilk satılan biletlerin en ucuz, son satılan biletlerin ise daha pahalı olması yönünde. En uygun uçak biletinin uçuş tarihinden ortalama 1,5 ay önce bulunabildiği belirtiliyor. Bilet fiyat aralığı destinasyonun yüksek ve düşük sezonuna göre de değişiyor.

Satın alınacak biletin gidiş-dönüş ya da tek yön olması fiyat üzerinde etkisi olan durumlardan biri. Tek yön bilet maliyet artışı yaratması nedeniyle daha pahalıya satılırken, gidiş dönüş biletler genellikle daha ucuza bulunuyor. Bu kural zaman zaman değişkenlik gösterebiliyor.

Hava yolu şirketleri arasındaki rekabet nedeniyle, zincirleme kampanyalar düzenlenebiliyor. Bir hava yolu şirketinin gerçekleştirdiği kampanya, sektörün tüm oyuncularını harekete geçirebiliyor. Bu yüzden kampanyaları takip etmek, hava yolu şirketleri ve bilet satışı gerçekleştiren web sitelerinin mail listesine abone olmak gerekiyor. Hava yolu şirketlerinin kampanya, indirim ve yeniliklerini ilk kez mail listelerine kayıtlı olan kullanıcılarla paylaşması daha ucuz bilet satın almayı kolaylaştırıyor. 

Bilet satın alma günü, uçuş tarihi ya da saati bütçeye en uygun uçak bileti bulmak için dikkat edilmesi gereken kriterler arasında. Birçok hava yolu şirketi ucuz uçak bileti kampanyalarını pazartesi akşamları gerçekleştiriyor. Ayrıca hafta ortası; özellikle salı, çarşamba, perşembe ile cumartesi günleri yapılan uçuşlara daha uygun bilet bulunabiliyor. Online uçak bileti satış yapan ve karşılaştırma yapan web siteleri uygun uçak bileti bulmak için en iyi adresler arasında.

Uçakla seyahat edenlerin sayısının artmasıyla, uygun uçak bileti bulmak en önemli sorunlardan birine dönüştü. Uyarı ve önerilere dikkat ederek uygun uçak bileti bulmak sanıldığı kadar zor değil.