Ege'nin en güzel köyleri gezimizde yolumuz Dilek yarımadasından da geçti. Dilek yarımadası milli parkı ile tanışmak, bu gezideki benim en büyük kazanımlarımdan biri oldu. Kanyonu ile, florası ile, plajları ile, yürüyüş yolları ve bisiklet parkurları ile kesinlikle ileride tekrar ziyaret edilecekler listemde Dilek Yarımadası Milli Parkı.

Dilek Yarımadası Nerede

Dilek Yarımadası - Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Aydın'ın Kuşadası ve Söke ilçeleri sınırında yer alıyor.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Önemi

Dilek yarımadası milli parkı, Akdeniz'den Karadeniz'e tüm Anadolu'da var olan bitki türlerinin bir arada görülebildiği bir doğa müzesi niteliğinde. Birçok endemik bitki burada yetişmekte; nesli tehlike altında veya tükenmiş olan Anadolu parsı, Akdeniz foku gibi nadir hayvanlar milli park sınırlarında yaşamakta.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Giriş Ücreti

Dilek yarımadası araç giriş ücreti 12 TL.

Dilek Yarımadası Harita

Dilek Yarımadası Koyları

Dilek yarımadası milli parkı içinde, harika güzellikte denizi olan, günübirlik gidilebilecek İçmeler, Aydınlık, Kavaklıburun ve Karasu plajları var.

Dilek yarımadası tanıtım merkezi, Eski Doğanbey köyü

Dilek yarımadası milli parkı sınırları içinde yer alan tarihi Rum köyü olan Eski Doğanbey köyü girişinde Dilek yarımadası tanıtım merkezi bulunuyor. Tanıtım merkezinde doğal yollarla öldükten sonra içleri doldurulmuş Dilek yarımadası milli parkında yaşayan birçok hayvan, kuş bulunuyor. Kavanozlarda, milli parklarda yaşayan sürüngenler, taşlarda parktaki yaprak fosilleri sergileniyor... Karşınızda canlıymış gibi duran hayvanları görmek çok etkileyici...
Dilek yarımadası milli parkında yaşayan Akdeniz foku iskeleti ve Anadolu parsı kürkü yine tanıtım merkezinde görülebilir. Tanıtım merkezinde, milli parkı gezmek için rehber de bulmak mümkün.
Bizler, Dilek yarımadası milli parkı tanıtım merkezini gezdikten sonra gezimize tarihi Doğanbey köyünün güzel evleri arasında devam ettik.

Eski Doğanbey Köyü (Aydın): Milli park içinde tarihi bir köy




Gezi Tarihi: Ekim 2015