İtalya'nın turistler tarafından en çok tercih edilen şehirlerinden olan Milano, kendine özgü tarzı ve görünüşüyle diğer İtalyan şehirleri arasından hızla sıyrılıyor. Ülke içerisindeki konumu açısından İstanbul'a kolaylıkla benzetilebilecek bir şehir olan Milano, başkent olmasa da ülkenin ekonomik gelişimine en çok katkı sağlayan şehri. En büyük İtalyan marka ve bankalarının da genel merkezinin bu şehirde olması Milano'yu İtalya için ayrı bir öneme sahip kılıyor.

Alışveriş de Milano denince akla gelen bir diğer özellik. Dünyaca ünlü markaların sadece bu şehirde bulunabilecek modelleriyle dolu dükkanlar, yılın her döneminde dünyanın bir diğer ucundan gelen turistlerle dolup taşıyor.

Bu kadar hareketli olan şehrin tabii ki gece hayatı da son derece eğlenceli. Milano siz nasıl bir eğlence hayatı istiyorsanız o türe hemen ayak uyduruyor.

Zengin Kesimin Uğrak Yeri Eski Milano

Eski Milano, görünümü ve caddeleriyle Ortaköy'ü andırıyor diyebiliriz. Ünlü ve lüks restoranların bulunduğu Eski Milano bölgesi adından da anlaşılabileceği gibi çok eski görünümünü hala kaybetmemiş bir yer. Özellikle genç nüfusun daha yaygın olduğu bölgede en çok dikkat çeken barı Victoria. Özellikle hafta sonları DJ performansıyla gecenin geç saatlerine kadar eğlence vaad eden Victoria'da zamanın nasıl geçtiği adeta unutuluyor.

Milano'nun En Ünlü Gece Kulübü Armani Prive

Milano'nun eğlencesiyle ünlü ve en lüks gece kulübü Armani Prive! Gerek dizaynıyla gerekse de kaliteli kokteylleriyle dikkat çeken Armani Prive, Milano'nun daha çok lüks kesimine hitap ediyor. Ünlülerin de sık sık ziyaret ettiği Armani Prive, akşam saatlerinde lüks bir restoran görünümündeyken zaman ilerledikçe sabahın ilk ışıklarına kadar süren partilere sahne oluyor. Fiyatlar diğer bar ve club'lara göre biraz daha yüksek olsa da Milano'da eğlence bu club'da başlayıp, bu club'da bitiyor.

Buenos Aires caddesi, Milano'nun gece hayatıyla ünlü bir diğer bölgesini oluşturuyor. Özellikle cadde boyunca sıralanan bar ve gece kulüpleri, turistlerin uğrak noktası. Bu bölgenin hayat kadınları ve travestilerle ünlü olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden eğlenceleriyle ünlü diğer Milano gece kulüpleri Puerto Alegre, Porto Doro Night Club, Gatto Verde. İtalya'nın belki de en şımarık şehri olan Milano, bu şımarıklığını gece hayatıyla da tamamlıyor.

Eğlence Öncesi Yemek Şart

Milano'da gece eğlencesine başlamadan önce güzel bir yemek yemek de şart. Milano'nun ünlü caddelerinde bulunan restoranlarda İtalyan kültürüne uyan lezzetleri tatmak mümkün. Via Broggi, en çok tercih edilen restoran. Bu restoranın dikkat çekmesindeki en büyük özellik lezzetlerinin yanında restoranda görülen her şeyin satılık olması. İlginç bir deneyim!

Diğer ünlü restoranlar ise; Malezya mutfağının hakim olduğu Shangri-La, Japon restoranı Bushido, genellikle televizyoncu ve sanatçıların gittiği bir mekan olan Tribeca, Tayland mutfağından seçme yemekler sunan Shambala ve gerçek Milano mutfağına ait yemeklerin bulunduğu ünlü El Brellin. Bunların yanında her köşe başında bulunan pizzacılar da eğlence durakları arasında dolup taşan yemek yerleri arasında. Ve Milano'nun olmazsa olmaz makarnacıları...

SunExpress seçenekleriyle İtalya'nın eğlencesiyle ünlü şehri Milano'ya ulaşmak oldukça mümkün. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel olan Milano'da uykusuzluk hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. İtalya'nın şımarık çocuğu unutulmaz anlar yaşatmak için hazır bekliyor.