Ordu'nun en büyük gölü olan 1500 metre rakımlı Ulugöl, yemyeşil ormanlar arasında, nefis bir doğa ortasında yer alıyor. 700 metre etrafında hiç yerleşim yok. Baharda ayrı güzel, sonbahar gelip kızıl örtüsüne büründüğünde bir başka güzel oluyormuş. Doğada huzur dolu vakit geçirip bol oksijenle ciğerlere bayram ettirecek bir yer...

Ulugöl nerede?

Ulugöl, Ordu'nun Gölköy ilçesinde yer alıyor. Gölköy, %21 altmış yaş üstü nüfusuyla Türkiye'de en uzun yaşayan insanların olduğu bir yer.

Ulugöl'e nasıl gidilir?

Ordu merkezden yaklaşık bir buçuk saatte 60 km mesafedeki Gölköy ilçesine ulaşılmaktadır. Gölköy'den Ulugöl Tabiat Parkı yaklaşık 15 km. Ulugöl'e kadar düzgün asfalt yollar mevcut. Ulugöl giriş ücreti araba başına 5 TL.

Ulugöl'de ne yenir?

Ulugöl'de göl kenarında küçük bir büfe var. Anack Ulugöl'de esas olan doğanın ortasında piknik yapmak. Tabiat parkı içinde piknik yapılabilecek bol miktarda piknik masaları, çardaklar, musluk mevcut.


Ulugöl'de nerede kalınır?

Ulugöl'de konaklamak istenirse Gölköy belediyesinin yeni yaptırmış olduğu bungalovlarda kalınabilir. Dört kişinin konaklayabildiği iki oda, mutfaklı bungalovların geceliği 150 TL (2016 yılı). (Ayrıntılı bilgi için belediye otel: 0452 741 23 38)