Hafta sonu veya tatillerde ne yapsak, çocuklarla nereye gitsek diye düşünenlere fikir verecek, bizim daha önce deneyimlemiş olduğumuz İstanbul içi kapalı alan mekanlarını sıraladım. Bazen bir akvaryum, bazen bir müze veya bilim merkezi ya da bir çocuk atölyesi, buyurun fikir verecek çocuklu gezilere...

Vialand Lunapark

İstanbul Eyüp'te bulunan Vialand, çocuklarla sanki Disneyland'teymişsiniz gibi eğlence dolu bir gün geçirmek için bire bir. Çok geniş bir açık alana kurulu olan Vialand'te otuz farklı eğlence ünitesi var. Giriş bileti ile girildikten sonra, çocuklar boylarının uygun olduğu bölümlerdeki aletlere sınırsız binebiliyor. Çocuklar vesilesi ile büyükler de eğlence dolu bir gün geçirme fırsatı yakalamış oluyor.

Vialand Lunapark gezimiz

İstanbul Akvaryum

Florya'da Aqua Florya AVM içinde yer alan İstanbul Akvaryum, ziyaretçilerini dünya denizlerinde bir yolculuğa çıkartıyor. Karadeniz, Ege, Akdeniz derken Pasifik okyanusuna kadar ulaşılıyor ve o sularda yaşayan değişik deniz canlıları görülebiliyor. İstanbul Akvaryum Türkiye'nin en büyük akvaryumu, ayrıca Dünya'nın en büyük tematik akvaryum özelliğini taşıyor. Çocukları köpek balıkları gibi balıklarla tanıştırmak, dokunma havuzunda deniz yıldızlarına dokunmak farklı bir tecrübe ve çok eğlenceli...

İstanbul Akvaryum'da neler var için: İstanbul Akvaryum Gezimiz
Giriş ücretleri ve nasıl gidilir için: İstanbul Akvaryum rehberi yazım

Rahmi Koç Müzesi

Haliç kıyısında Hasköy'de bulunan Rahmi Koç Müzesi, ilk bakışta canım çocuklarla hiç müzede eğlenilir mi diye düşündürebilir, ama işin aslı hiç de öyle değil. Rahmi Koç Müzesi bana göre çocuklar için İstnabul'daki gizli hazine ve çok eğlenceli. Klasik araba, uçak ve farklı farklı ulaşım ve endüstri koleksiyonlarının renkli dünyası çocukların çok hoşuna gidiyor. Çocuklar koleksiyonları gezmekten sıkıldılar mı, bu sefer de düğmeler giriyor devreye. Var olan birçok obje üzerindeki düğmelere basıp çalışmasını gözlemleyebiliyorlar. Ya da küresel tavanında film izlenebilen planetaryum, veya birçok bilimsel deneyi deneyimleyebilecekleri Renkli Matematik Dünyası katı. Rahmi Koç Müzesi'nde çocukların eğlenceli vakit geçirmesi için atlı karınca bile var...

Rahmi Koç Müzesi'nde çocuklarla ne yapılır için:  Rahmi Koç Müzesi Gezimiz
Rahmi Koç Müzesi giriş ücretleri, nasıl gidilir için:  Rahmi Koç Müzesi rehberi yazım

Miniatürk

Miniatürk, çocuklarla mini bir Anadolu ve İstanbul turu yapmak ve miniklerin açık havada bol bol koşuşturması için çok güzel. Çocuklar barkod kartlarını okutarak eserlerin sesli anlatımını dinlerken, miniatürk trenine binerken, İstanbul Boğazı'nda bir feribot kullanırken ve daha birçok çocuk eğlence atraksiyonları ile Miniatürk'te çok keyifli vakit geçiriyor. Miniatürk, İstanbul Sütlüce'de.

Miniatürk gezimiz, giriş ücretleri vb hakkında yazım

İstanbul Oyuncak Müzesi

Göztepe'de bulunan Sunay Akın'ın kurduğu İstanbul Oyuncak Müzesi, tarihten günümüze gelmiş olan Dünya üzerindeki birçok çocuğun oynamış olduğu oyuncakların sergilendiği bir yer. Özellikle farklı konseptler oluşturarak çocuklar kendilerini kimi bir tren vagonunda, kimi de bir uzay macerasında bulabiliyorlar. Oyuncak müzesinde gerçekleştirilen farklı atölyelerden birine katılarak, müze ziyareti daha da keyifli hale getirilebilir.

İstanbul Oyuncak Müzesi Gezimiz: Oyuncak Müzesi'nde neler var, giriş ücreti vb yazımda

Barış Manço Müzesi

Moda'da bulunan Barış Manço evi ve müzesi, 7'den 77'ye herkese hitap ediyor. Çocuklarla "Arkadaşım Eşek" ile resim çektirmek, Adam Olacak Çocuk sahnesine çıkmak ve Barış abimizi ziyaret etmek insanı kendi çocukluğuna götürüyor...

Barış Manço müzesi gezimiz

Forum İstanbul AVM'deki eğlence merkezleri

Bayrampaşa'da bulunan Forum İstanbul AVM artık tam anlamıyla çocuk tema park cenneti haline geldi. Çünkü Forum İstanbul AVM içinde Legoland, Sea Life akvaryum ve Jurassic Land gibi üç dev çocuk eğlence merkezi bulunuyor. Bayrampaşa'ya kadar gitmişken ister eğlence merkezlerinden birini, isterseniz kombine biletlerden faydalanarak daha fazlasını deneyimleyin, çocukların çok eğlenceli bir gün geçireceği garanti. Gitmeden önce giriş ücretlerindeki kampanyaları araştırıp, promosyonlar olup olmadığını araştırmakta da fayda var.

Legoland İstanbul

Bayrampaşa'daForum İstanbul AVM içinde yer alan Legoland çocukların çok sevdiği Lego oyuncakları ile eğlenceli vakit geçirebilecekleri bir yer. Lego oyunları, Lego fabrika gezisi, Lego sineması, Miniland üzerinde düğümeli tahmin oyunları, çocukların en azından 2 - 3 saat sıkılmadan vakit geçirecekleri bir yer Legoland. Aklınızda bulunsun giriş biletleri online alındığında ve Legoland'in kardeş kuruluşu olan Sea Life ile kombine bilet alındığında giriş ücretlerinde indirimler oluyor.

İstanbul Legoland'te neler var için: Legoland Gezimiz
Legoland giriş ücretleri, nasıl gidilir için: Legoland rehberi yazım

Sea Life Akvaryum

Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM içinde yer alan Sea Life Akvaryum Avrupa'nın en zengin köpek balığı koleksiyonuna sahip. Yine buradaki sualtı okyanus tüneli İstanbul'dakilerin en uzunlarından ve köpek balıklarının üzerinden yüzdüğünü görmek çok etkileyici. Burada da biletler online alındığında veya Legoland ile kombine bilet alındığında giriş ücretleri indimli oluyor.

Sea Life Akvaryum Gezimiz

Jurassic Land

Bayrampaşa'da Forum İstanbul AVM içindeki bir başka tema park olan Jurassic Land'te çocuklar kendilerini dinozorlarla dolu bir maceranın içinde buluyor. Kurgulanmış bir hikaye peşinde rehberli olarak dinozor merkezi geziliyor, çocuklar birer paleontolog olarak dinozor yumurtası ve kemiği arayabiliyor, dinozor müzesini gezebiliyor, lazer oyunu oynayabiliyor. Söylemeye gerek yok minikler her birinde çok eğleniyor.

Jurassic Land Gezimiz

Darıca Hayvanat Bahçesi

Darıca'daki Faruk Yalçın hayvanat bahçesi, İstanbul yakınlarındaki büyük ölçekli tek hayvanat bahçesi. Çocuklar, ilk defa tanıştıkları dünyanın dört bir tarafındaki hayvanları gördükçe çok şaşırıyor; çarpışan arabalardan trambolinlere hayvanat bahçesinin ortasındaki eğlence merkezinde çok keyifli vakit geçiriyorlar.

Darıca Hayvanat Bahçesi gezimiz, hayvanat bahçesinde hangi hayvanalar, giriş ücretleri vb yazımda.

Bilim Merkezleri

Keşif ve bilim merkezleri, çocukların içindeki merağın filizlenmesi için şahane yerler. Deneyimleyebilecekleri çeşitli düzenekler, fizik, kimya, astronomi ile ilgili deneyler ile çocuklar şaşırırken öğrenmenin tadına varabiliyorlar. İstanbul'da Rahmi Koç Müzesi Matematik katında, Sancaktepe Bilim merkezinde ve Şişli Bilim merkezinde çocuklar bilim dolu eğlenceli vakit geçirebilirler.

Sancaktepe Bilim Merkezi gezimiz

Çocuk Atölyeleri

Bazen farklı el becerileri deneyimleme, bazen de hayata ait değişik renkleri tecrübe etme fırsatlarıdır çocuk atölyeleri. Rahmi Koç Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul Modern Sanat Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi, Pera müzesi, Beykoz Cam Ocağı atölyesi, Zorlu center içindeki Eataly mutfak atölyeleri bizim takip ettiğimiz ve zaman zaman deneyimlediğimiz başlıca çocuk atölyeleri. Rahmi Koç müzesi ve Eataly atölyeleri biletleri Biletix üzerinden satın alabilir, diğerlerine ise kendi web siteleri üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi hafta sonu eğitim atölyeleri
İstanbul Oyuncak Müzesi etkinlik ve eğitimler
İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde çocuklara özel hafta sonu eğitim programları
Sakıp Sabancı Müzesi'nde çocuk eğitim programları
Pera Müzesi eğitim programları
Eataly mutfak atölyesi

Beykoz Cam Ocağı

Beykoz Cam Ocağı, Polonezköy ile Riva deresinde doğa ile iç içe bir yer. Cam ocağının hafta sonu atölyelerinde çocuklar, camdan boncuk yapabiliyor, ya da renkli camları birleştirip camdan tabak veya pano kolajı yapabiliyor.

Beykoz Cam Ocağı Gezimiz

Çocuk tiyatrosu

Gerek Şehir ve Devlet tiyatrolarında, gerekse Devlet opera ve bale müzikallerinde birçok çocuk oyun ve müzikalleri oynanmakta. Çocuklar için vazgeçilmez kış etkinliği olan bu performanslara gitmek "hadi bugün tiyatroya gidelim" şeklinde maalesef pek mümkün olmuyor. Organize anne babalar olarak günler, hatta haftalar öncesinden biletler alınmalı ve programlar yapılmalıdır.

İstanbul Şehir tiyatroları
İstanbul Devlet tiyatroları
Devlet opera ve balesi çocuk etkinliği