Çamlık buharlı lokomotif müzesi, geniş yeşil alanı ile çocuklar için çok eğlenceli, Selçuk İzmir
Bir müze düşünün ki çok geniş ve iyi düzenlenmiş açık arazide bir sürü kara lokomotif sergileniyor. Lokomotiflere çıkmak, vagonlarda dolaşmak serbest; istersen hayal gücünü kullan buharlı lokomotifin makinisti ol, istersen yolcu vagonunda tarih sayfalarında dolaşan bir yolcu... Hemen her çocuğu heyecanlandıracak böylesi bir yer, biz büyükler için de çok eğlenceli...

Çamlık tren müzesi nerede?

Çamlık buharlı lokomotif müzesi, Selçuk Aydın yolu üzerinde Çamlık köyünde yer alıyor.

Çamlık tren müzesi hakkında bilgi

Çamlık tren müzesi, açık hava buharlı lokomotif müzesialanında dünyanın en önemlilerinden biri. Sergilenen Alman, İngiliz, Fransız, Amerikan, İsveç ve Çekoslovak yapımı 30 adet buharlı lokomotif ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük koleksiyonuna sahip.

Lokomotifler hakkında bilgi

Tarihin tanığı lokomotiflerin en eskisi 1887, en yenisi 1952 yapımı; aralarında Atatürk'ün vagonu, Hitler'i taşıyan lokomotif, dünyada sadece iki adet bulunan odunla çalışan lokomotif gibi ilgi çekici trenler de müzede sergilenmekte.

Müze neden Çamlık'ta kurulmuş?

Türkiye'nin ilk demiryolu olan İzmir-Aydın demiryolunun en yüksek noktası olması sebebiyle Çamlık köyü merkez istasyon olarak belirlenmiş ve bunun anısına müze Çamlık'ta kurulmuş.

Çamlık tren müzesi giriş ücreti

Giriş ücreti 5 TL (2015 yılı, Müze kart geçerli değil)

Çamlık buharlı lokomotif müzesi tanıtım broşürü

Çamlık lokomotif müzesinde, güzel düzenlenmiş bir ortam mevcut ancak maalesef bilgi tabelaları eksik ve açıklayıcı broşür yok. Müze hakkında internette ayrıntılı bilgi araştırırken müze içindeki restoranın müze hakkında hazırladığı broşürü bulabildim, gitmeyi planlayanların müzeyi daha bir farkında gezebilmeleri için broşüre göz atmalarında fayda var. (Buharlı lokomotif tren müzesi broşürü.) Yolları Selçuk ve Şirince'den geçenler için buharlı lokomotif müzesi harika bir durak.
Biz tekrar düştük yollara, sırada Aydın'daki Dilek yarımadası milli parkı içinde yer alan Eski Doğanbey köyüvar...

Eski Doğanbey Köyü (Aydın): Milli park içinde tarihi bir köy





Gezi Tarihi: Ekim 2015