Güzel köylü gibi Ege dizilerinin çekildiği Bozüyük köyünün geniş köy meydanı, Muğla
Hep okuruz şu dizi Urfa'da, diğeri Kapadokya'da veya Rize'de ya da Anadolu'nun kendine has bir başka köşesinde çekiliyor diye. İşte Ege havası dekorlu nice dizi ve filmin çekildiği yer de Muğla'nın Bozüyük köyü.
Kahve'de oturan Egeli köylüler, Bozüyük köyü Muğla
işte bizim özümüz, misafirperver sıcacık gülümseme, Bozüyük köyü Muğla
Muğla otoyoluna çok da uzak olmayan, yaklaşık 8 km'de ulaşılabilen Bozüyük kendi halinde bir Ege köyü aslında. Köy evleri ile, köy meydanı ile, meydandaki kahvehanede oturan köylüleri ile herşey bilindik. Ancak son yıllarda Güzel köylü, Baba ocağı, Dürüye'nin Güğümleri gibi pek çok dizi ve filmin çekildiği köy olmasıyla nice dizi takipçisinin dikkatini çekmiş ve sokakları ziyaretçiler ile dolup taşan bir köy oluvermiş.
traktörü ile, mısırı ile bildik bir Anadolu köyü Bozüyük, Muğla
Güzel köylü dizisinin çekildiği Bozüyük köyünün ulaşım ve köy haritası, Muğla
Köylü de bu durumu iyi yönetmiş, hem dizilerde figüran oluvermiş, hem de köye akın akın ziyaretçiler gelince köy meydanı düzenlenmiş, köylü pazarında doğal ürünlerin satıldığı, minik çarşısındaki dükkanları hediyelik eşyaların süslediği bir yer oluvermiş.
Eşek sütü sabunu Bozüyük köyünde bulunabilecek hediyelik eşyalardan, Muğla
Güzel köylü dizisindeki Güzel Köy muhtarlığı, Bozüyük köyü Muğla
Köy meydanındaki kahvede oturduk çaylarımızı yudumladık. Her tarafta "Güzel Köylü" tabelaların göze çarptığı sokaklarda dolaştım. Köylü pazarına gittim, köylülerle sohbet ettim; cevizin de ekmeğin de en doğalını buldum. Buzağısı ile, köylüsü ile, traktörü ile bol bol köy havası aldım. Büyük şehirlerin kargaşası ve stresinden sonra bol bol sakinlik depoladım...
Güzel köy Bozüyük sokakları, Muğla
Çok okuduk, biraz da biz sakinlik ve huzur depolayalım diyenler Jollytur'un Ege'nin saklı köyleri turuna göz atabilirler...

Gezi Tarihi: Ekim 2015