Gezen Anne blogumda olabildiğince gezi ve seyahat dışında bir şey olmamasını tercih ettim hep. Ancak son zamanlarda o kadar çok çalışma, çalışmama, çalışmadığı için gezme soruları geliyor ki, kafalardaki sorulara cevap olacak bir şeyler yazmak istedim.

Seyahat yazılarımda ve paylaşımlarımda ailesi ile gezen bir anne görüyorsunuz, özellikle gezi sayısı çok olunca da bu kadın çalışmıyor mu da bu kadar çok geziyor diye düşünülüyor. Ancak hiç düşündünüz mü ki sizin okuduğunuz veya paylaşımını yaptığım yazı bir son aşama, bir ürün ve hiçbir ürün bir çalışma, bir emek olmadan ortaya çıkmaz. Gazetede okuduğunuz yazıyı yazan hakkında bu adam çalışmıyor mu diye düşünüyor muyuz, aynı şey.

Gezen Anne'deki yazıları takip edenler bilirler, tüm gezilerin planlanması, organizasyonu, her aşamasını dışarıdan destek almadan ben ayarlıyorum; yazdığım hiçbir yazı savsaklanmış, üstünkörü yazılmış değildir; okuyana faydalı olabilecek her şeyi yazmaya, fotoğraflayıp paylaşmaya çalışıyorum. Ortalama bir yazının yazılması, resimlerin ayıklanıp seçilmesi, editoryali, gezi planlama aşaması haricinde yaklaşık bir hafta sürer, bu bir emektir ve buna çalışmama demek biraz haksızlık gibi geliyor bana...

Gelişen teknoloji ile birlikte artık yeni, çok da alışık olmadığımız meslekler de var, bloggerlık da bunlardan biri. Tabii çalışma deyince hepimizin anladığı, belli bir işte belli bir mesai saatinde çalışmak. Ben bu blogu yazarken yedi gün yirmi dört saat çalışıyorum. Hatta tatilde bile çalışıyorum, gezilerde ilk aklımdan geçen burası hakkında bilgi toplamalıyım, fotoğraflamalıyım oluyor her zaman... Çünkü gezmek ayrı şeydir, (bizden çok daha fazla gezen birçok kişi vardır) gezilen yerleri başkaları ile paylaşmak, hakkında ayrıntılı yazılar yazmak ayrı...

Gelelim asıl konuya, çalışıyorsun da senin başka bir işin yok mu, bloggerlık hobi olarak yapılan bir şey değil mi? 

Beni yakından takip edenler bilirler, benim öğrenim gördüğüm meslek gıda mühendisliği, uzun yıllar gıda mühendisliği mesleğimi, göbeğinde, et ürünleri üretiminde fabrikalarda yaptım. Belli bir noktada, hatta oldukça iyi konumdayken ayrılıp çok sevdiğim seyahat etmeyi insanlarla blogger olarak paylaşmak istedim. Bunu başarabilmiş insanlar var, ben neden yapmayayım dedim. Tabii bu bir tercihti, belli bir birikim gerektiriyordu ve büyük bir riskti. Henüz meslek olarak görülmeyen bir şeyi yapmak istiyordum, eşim hariç yakın çevremden de tepkim gördüm ama yılmadım. Bazen kendimi yel değirmenlere karşı tek başına savaşan bir Don Kişot gibi hissediyorum, bakalım sabrım beni nereye kadar götürecek...

Gıda mühendisliğinde çalışıyorken de hafta sonları ve tatillerde çok geziyorduk, hatta ilk yıllardaki yazılarım o dönemden. Ancak başkalarının da tecrübelerimden faydalanacağı ayrıntılı yazılar yazmak için daha geniş bir zaman ayırmak gerek. Yani gezmek için değil de yazmak için bol zaman gerek. Bir iki cümle ile geziyi özetleyip resimleri sıralamak şeklinde de yazılabilir, her adımı tüm ayrıntısı ile yazıp yazı ve fotoğraflarla insanların zihninde oraları canlandırarak da; ben ikincisini tercih ettim.

 Aslında benim yaptığım ilham olmak, farklı fikirler vermek;
- bakın ucuz uçak bileti bulup günübirlik de Anadolu gezilebilir gibi,
- ya da çocuklarla uygun bir rota çizip pekala gezilebilir gibi,
- en azından hava güzel çıkın doğanın tadını çıkartın gibi...
Siz de eğer Gezen Anne blogumda paylaştığım yazıları faydalı buluyorsanız, bir arkadaş tavsiyesi olarak görüp güveniyorsanız, gezdiğim yerler, yazdığım yazılar ile seyahat etmiş gibi hissedip, en önemlisi pozitif enerji ile doluyorsanız; yapacağınız ufacık şeylerle benim bu serüvene devam etmeme destek olabilirsiniz:

- Bol bol, her fırsatta www.gezenanne.com sitemi ziyaret edin. Sayfanın en altında yer alan ve sık sık güncellenen yeni yazılara bir bakın.

- Gezen Anne'den yakın çevrenize bahsedin. www.gezenanne.com sayfamdaki yazılardan arkadaşlarınıza, akrabalarınıza bahsetmeniz benim daha geniş kitlelere ulaşmama yardımcı olacak.

- Gezen Anne Instagram sayfasını takip edin. Paylaşımlarımı beğenmeniz, yorumlamanız, farklı tavsiyeler vermeniz ve paylaşmanız çok kıymetli.


- Tabii bunun bir de gelir kısmı var:


- Otel rezervasyonlarınızı www.gezenanne.com'daki booking.com linki üzerinden yapın, size hiçbir masrafı olmaz, bana gelir getirir.

- Gezen Anne'de paylaşılanların iş alanınızı kapsadığı bir profesyonelseniz bize sponsor olun, reklam verin.

Gezen Anne yolculuğunun uzun soluklu olması ümidimle, gezmeye devam...