Jurassic Land'teki dev dinozor maketleri, Forum İstanbul
Dinozor meraklısı miniğim ile bir gün rotamızı Forum İstanbul AVM'deki Jurassic Land'e doğru yönelttik. Jurassic Land'te kendimizi bir maceranın ortasında bulduk. Çeşit çeşit dinozorlarla dolu bu serüvende çok keyifli vakit geçirdik.

Jurassic Land nerede?

Çocuklu İstanbul gezmelerine çıkmış olduğumuz bir gün Forum İstanbul'un en üst katındaki Jurassic Land'e gittik. Bir mağarayı andıran girişinden girdik ve bir anda kendimizi bir sürü dinozor iskeleti arasında bulduk.
müzede sergilenen dinozor iskeletleri, Jurassic Land İstanbul

Jurassic Land ortamı

Müze alanı olarak adlandırılmış olan bu alanda taş mağaralar yanında ve üzerinde çeşit çeşit dinozor iskeletleri sergileniyordu. Evet iskeletlerin hiçbiri gerçek değildi ama gerçeklerinden bir farkları yokmuş gibi duruyorlardı.
müzede sergilenen dinozor iskeleti, Jurassic Land İstanbul
Küçüklü büyüklü dinozor iskeletlerini inceledik, taş mağaranın üzerine çıktık kuluçkada bekleyen dinozor yumurtalarını gördük. Kocaman dişleri ile ısıracakmış gibi duran dinozor kafası önünde resim çektirdik.

Kumun içindeki tüm dinozor yumurtaları bulundu!
Taş mağaraların bir bölümünde çocuklar paleontolog olup kumun içine gizlenmiş dinozor yumurtaları ve kemiklerini arayabiliyorlar. Keşifleri sonrası da miniklere Kaşif Paleontolog Sertifikası veriliyor. Bizim minik de aldı eline küreği, yumurtaları tek tek buldu, sertifikasını alarak palenteolog olma konusunda ilk adımını attı.

Rehberli Jurassic Land gezisi

Müze gezintimiz sonrası sıra geldi Jurassic Land'in en eğlenceli bölümüne: rehberli dinozor bilim merkezi turuna. Belirli saatlerde yapılan tur için biraz oturduk bekledik. Tur saati gelince rehberimiz ve bekleyen diğer aileler ile bilim merkezine yöneldik.

İlk durak 4D sinemada Juracopter turu

Bilim merkezi gezisi kurgulanmış bir fantastik yolculuk. Kurguya göre Forum İstanbul'un inşası sırasında dinozor kemikleri bulunuyor ve yapılan araştırmalar neticesinde Marmara Denizi'nin derinliklerinde yepyeni bir dünya keşfediliyor. Bu dünyayı keşfetmek için özel bir helikopter olan Juracopter'e binilyor ve dinozorların bilim merkezi ve laboratuvarı keşfe konuluyor.

Rehber bizi önce Juracopter'e yöneltti. Juracopter dedikleri meğerse dört boyutlu, altı efektli bir sinema imiş. Gözlüklerimizi taktık ve bir anda kendimizi dinozorlar dünyasında buluverdik. Juracopter karada, havada, suda ilerlerken koltuklarımız sallanıyor, üzerimize sular sıçrıyor, bir şeyler dökülüyordu. Hiç ummadığımız bir yerde, aniden kocaman bir dinozor çıkıveriyordu. Minikler için biraz ürkütücü olmakla birlikte çok eğlenceliydi Juracopter yolculuğu.

Bilim merkezinin dinozor kuluçka bölümü

Daha sonra bilim merkezinin bölümleri arasında keşfe koyulduk. Önce kuluçka ünitesine gittik. İçlerinden dinozorların çıkacağı yumurtalar burada bekletiliyordu. Daha sonra veteriner ünitesine geçtik. Yeni doğanlar ve veterinerlik hizmetine muhtaç dinozorları burada gördük.

Uysal dinozor ünitesi

Sonra uysal dinozorlar ünitesine geçtik. Otçul olan buradaki dinozorların sadece bitkilerle beslenerek ne kadar büyüyebildiklerine şaşırdık.
uysal otçul dinozorlar, Jurassic Land
bilim merkezindeki bir dinozor maketi, Jurassic Land

Vahşi dinozorlar ünitesi

Son olarak yarı karanlık loş bir odaya geçtik. Burası da vahşi dinozorlar ünitesiymiş. Burada T-rex gibi tehlikeli dinozorlar tutuluyor ve onları ürkütmemek için ışıklar açılmıyormuş. Zaman zaman dinozor maketleri ses çıkarıp, özel güvenlikli alanlarında hareket ederek biz buradayız diyorlardı.

Dinozorlarla iç içe keyifli bir macera sonrası oğlumla Jurassic Land satış mağazasına geçtik. Bugünün anısına dinozor oyuncağımızı aldık.

Kocaman gösteri ve etkinlik alanı

Jurassic Land'te son olarak gösteri ve etkinlik alanına gittik. Burada da kocaman dinozor maketleri vardı. Bazıları beş altı metrelik maketler hareket ediyor, ses çıkarıyorlardı.
dev dinozor maketleri, Jurassic Land
Bir tarafında kocaman bir ekran, karşısında tribünler, ortada cafesi, dinozor yumurtası boyama gibi aktivitelerin yapıldığı etkinlik alanı ve yanda doğum günü organizasyonları yapılabildiği bölümlerden oluşan show alanında bizim tabii ki en çok dikkatimizi çeken iki şey çocuk oyun parkı ve üzerine binilebilen hareketli dinozorlardı.

Biletimizi aldık ve oğlum bir dinozora bindi. Bindiren abisi ne zaman isterse inebilir dedi ama bizimki yukarı aşağı hareket eden dinozordan bir türlü inmek bilmedi. En sonunda dinozorun fişi çekildi de ancak inebildik...

Kapalı alandaki çocuk parkına gittik, oğlum bol bol tırmandı, kaydı eğlendi. Dinozorlarla dolu bir güne bol bol eğlenerek noktayı koydu...
bebeğimle etkinlik alanındaki cafede soluklanırken, Jurassic Land

Jurassic Land mini rehberi:

Jurassic Land kaça kadar açık, Ziyaret Saat ve Günleri

Hafta içi: 10:00 - 20:30
Hafta sonu: 10:00 - 21:30

Jurassic Land giriş ücreti (2017 yılı)

0 - 2 yaş: ücretsiz
2 - 16 yaş: 39 TL
Yetişkin: 49 TL
Müze Kart %15 indirimli

Jurassic Land Forum İstanbul Güncel bilet fiyatları için tıklayın: Jurassic Land bilet fiyatları

Zaman zaman çeşitli promosyonlar yapılıyor, gitmeden sitelerine bakmakta fayda var: Jurassic land fırsat

Jurassic Land nasıl gidilir?

Özel araba:
Tem otoyolundan Hal-Otogar çıkışını kullanıp, Kuru Gıda - Otogar istikametini takip ederek Forum İstanbul AVM'ye ulaşılabilir. E5 otoyolundan Bayrampaşa - Otogar çıkışını kullanıp, Kartaltepe - Yıldırım - Kocatepe istikameti takip edilir.
Otobüs:
32 Cevatpaşa - Eminönü
32 A Cevatpaşa - Beyazıt
32 M Cevatpaşa - Mecidiyeköy
32 T Cevatpaşa - Taksim
Metrobüs:
Merter durağında inip Atatürk Havaalanı - Aksaray metrosuna bindikten sonra Kocatepe durağında inilir
Metro: Atatürk Havaalanı - Aksaray metrosu
Marmaray: Yenikapı durağından Atatürk Havaalanı - Aksaray metrosuna transfer yapılır

Yeme-İçme

Jurassic Land içinde birçok yiyecek seçeneği sunan Jura Cafe var.

Jurassic Land nerede?

Kocatepe mah. Paşa sok. Forum İstanbul AVM SF Blok No:17/02.120 Bayrampaşa 34045 İstanbul
Tel: 0212 640 80 88 Fax: 0212 640 76 43
www.jurassicland.com.tr

Jurassic Land hakkında bilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca "Kültürel Özel Tesis" olarak konumlandırılan, toplam on bin metrekareye kurulu Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı Jurassic Land, Eylül 2011’de açıldı.

70 kadar dinozorun doğal ortamlarıyla buluşturan Jurassic Land'te eğitimle eğlenceyi birleştiren "edutainment" konsepti uygulanmaktadır.

Jurassic Land'te doğum günü organizasyonları da yapılabilmektedir.

Dino Laser Tag lazer arenasında infrared ışınlar gönderen silahlarla stratejik oyunlar oynanabiliyor.

Gezi Tarihi: Ekim 2014