Calista Otel lobbysi
Annemle babam tutturdular Antalya'ya gidelim diye. Orada hava daha güzelmiş, otelde eğeneceğim bir sürü şey varmış bir de giderken uçağa binecekmişim... Tüm bunları bir haftasonuna nasıl sığdıracağız bilemedim ama peki dedim, gidelim görelim şu Antalya'yı bakalım...

Uçakta babam hiç resmimi çekmemiş ama ben anlatayım. Artık büyüdüğüm için annemin kucağında gidemiyormuşum uçakta. Amcalar business diye niye daha fazla ödüyorlar bilmem ki bu koltuklar da bayağı büyükmüş bana göre. İlk önce uçak kalkmadan biraz canım sıkıldı, biraz ağlamış olabilirim kalkana kadar. Uçaktaki abi ve ablaları korkutmuş olabilirim eyvah bu çocuk çok ağlayacak diye ama ne zaman uçak harekete geçti herşey çok eğlenceli olmaya başladı ağlamaya da hiç gerek kalmadı. Annem uçak kalkarken ha bir bişeyler tıkıştırdı ağzıma. Neymiş yutkunurken kulaklarım açılacakmış o yüzden ağırmayacakmış. Faydası oldu mu bilmem ama kocaman çikolatayı götürdüm ben fırsattan istifade.

Gittiğimiz otel bayağı güzelmiş. Yılbaşı geldiği için süslemişler her tarafını. Kısa zamanda ısındım ben otele hatta odamıza gidelim yerine evimize gidelim demeyi daha uygun gördüm çünkü burası bizim evimiz olmuştu. Abilerden ablalardan bir ilgi bir ilgi bana karşı. Ama gelemem ben bu kadar ilgiye birisi bana ilgi gösterdikçe kaçıveriyordum anne babamın kucağına saklanmaya. Hele bir tane kardeş vardı adı da Sky dı. Hemen yaklaştı gülücükler falan. Ben pek pas vermedim, abiyim artık ne de olsa ağır olmak lazım:).

Hava bayağı güzeldi Antalya'da sabah biz uçağa binmeden İstanbul'da kar yağıyordu burası ise günlük güneşlikti. Sahile indik önce, denizi seyrettik biraz.

Güneş tatlı tatlı vuruyordu benim de çok uykum vardı. Şöyle uyuyuverdim golf sahasının üstünde.

Uyku sonrası ben yüzmeye hazırdım. Mayomu giydim doğru havuza. Havuz da bayağı büyüktü. Önce çocuk havuzuna girdim ama beni kesmedi sonra büyük havuza girdim. Annemle babam çok şaşırdı daha önce beni ne zaman denize soksalar pek hoşlanmamış ağlamıştım. Ama bu havuz bir başkaymış. İki yaşıma kadar bekledim girmeye ama deydi doğrusu...

Havuz sonrası ısınmaya hamama girdim. O ne güzel bir yermiş öyle. Suyu döküyon döküyon üstüne. Hem de istediğin kadar. Çoook eğlenceli. Hamam sefası sonrası sıra yemeğe geldi. Annem süslendi püslendi İtalyan restoranına gidecekmişiz akşam yemeğine.Yemekte yine bir ilgi bir ilgi bana. Yan masalardan el sallamalar, gelip öpmeler falan. Dediklerine göre çok uslu bir çocukmuşum annemle babama da rahat rahat yemek yemeleri için fırsat veriyormuşum. Eee birlikte ilk defa İtalyan restoranına gittik. Biraz yemek yesinler dedim bizimkiler de... Yemekten sonra garson abi bana dondurma getirdi. Nefiiisss...

Yalnız anneciğim dondurmanın çoğunu önümden kaçırdığını farketmedim zannetme.
Ertesi sabah kahvaltıda pek bişey canım istemedi. Biraz zorluk çıkarmış olabilirim anneme. Salatalık da gayet yeterli değil mi anne kahvaltı için?!

Daha sonra çocuk kulübüne gittik. Tam bir oyuncak cenneti. Arabalar, kamyonlar toplar... İki ayrı oda vardı biz çocuklar için hazırlanmış. Biri iki yaşına kadar, diğeri iki yaşından sonraki çocuklar için. Ben her iki odada da doya doya eğlendim.
Anneciğim ve babacığımla güzel bir haftasonu geçirdim. Bunu sık sık yapalım anneciğim babacığım olur mu...

Anneden notlar:
  • Haftasonu için cumartesi sabahı gidiş pazar akşamı dönüş Sabiha gökçenden Antalya'ya uçtuk. Calista otelde kaldık. Otel havaalanı transferini ets'den aldık, memnun da kaldık.
  • Calista Otel'den genel olarak memnun kaldık fakat tanıtımlarında çok daha abartıldığı için daha büyük beklentiler içinde gittik ancak Antalya bölgesindeki diğer iyi beş yıldızlı oteller gibi bir otelle karşılaştık.
  • Kapalı havuzu, hamamı oldukça büyüktü. Havuz suyu sıcaklığı da fena değildi ancak havuzun bulunduğu ortam daha sıcak olabilirdi. Oğluş havuzdan çıkınca bayağı üşüdü.
  • Kış mevsiminde olduğundan mıdır bilmem bu kadar abartılarak övülmüş otelde daha özel yemekler bekliyorduk sıradan bir herşey dahil oteli yemekleriydi. Pastandeki yiyecekler bayattı mesela. Ama a la karttaki yemekler başarılydı. Diğer otellerde olmadığı kadar bol çeşit vardı ve lezzetler yerindeydi.
  • Otel odaları oldukça büyük ve güzeldi. Çocuklu olduğumuz halde rahatlıkla odaya sığdık.
  • Otel personeli gayet yardımsever ve sıcak kanlıydı. Her zaman bir güler yüzle karşılaştık diyebilirim.
Maalesef bu seyahat sırasında oğluşun burnu akmaya başladı ve döndüğümüzde biraz ateşi yükseldi. Artık biraz daha büyümüş olduğu için biraz daha rahat davranmaya çalışıyoruz ama maalesef bu tarz iklim değişiklikleri yavrularda istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Oğluşum da gezmeye alışacak elbet :))...

Gezi Tarihi: Aralık 2011