Barcelona çocukla gezilecek yerler Park Güell

Barselona, Avrupa'da çocukla gidilebilecek en güzel ve en renkli kentlerden biri. Ejderhalar, masal diyarından çıkıp gelmiş gibi duran yapılar şehrin dört bir tarafını süslüyor. Çocukla Barselona'da ne yapılır diye araştıranlar için Barcelona çocukla gezilecek yerler fikirleri yazımın devamında. 

Çocukla Barselona'da ne yapılır?

Gaudi eserlerini birlikte keşfedin.

Ev deyince çocukların zihinlerinde dikdörtgen üzerine kondurulmuş üçgen çatı canlanıyorsa ünlü mimar Antoni Gaudi'nin evleri tam miniklerin hayal dünyasını zenginleştirecek cinsten. Ejderha sırtı çatılı, balık iskeleti kafası balkonlu Casa Batllo evi; Yıldız Savaşları'ndan Dart Vader'a benzer bacalı Casa Mila evi ve Sagrada Familia kesinlikle atlanmamalı.

Casa Batllo Evi

Barcelona çocukla gezilecek yerler Casa Batlo evi
Casa Batllo
UNESCO Dünya mirasında yer alan Casa Batllo Barselona'nın en merkezinde yer alıyor. Çocuklarla bu Gaudi ustalık eserini ziyaret etmek çok eğlenceli çünkü binanın benzersiz mimarisinin yanı sıra gezi sırasında birçok interaktif sürpriz bulunuyor. Sanal gerçeklikli tabletlerle Gaudi'nin yaratıcı dünyasını keşfedebilir, "Küp" ile kendinizi sihirli bir dünya içinde bulabilirsiniz. Casa Batllo bilet seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.
  

Casa Mila Evi

La Pedrera olarak da bilinen Casa Mila evi, Gaudi'nin son konutsal mimari projesi. Gaudi'nin sınırsız hayal dünyasının yansıması olarak benzersiz bir yapı ve UNESCO Dünya mirasında yer alıyor. Bu evde de yine sanal gerçeklikle eğlenceli turlar bulunuyor. Biletlerinizi önceden online olarak alırsanız uzun bilet alma kuyruklarını atalayabiliyorsunuz. Casa Mila bilet seçenekleri ve fiyatları için tıklayın.

Park Güell'i mutlaka ziyaret edin

Barselona'da çocukla gezilecek yerler

Yine bir Gaudi eseri olan Park Güell, Barselona merkezin biraz dışında ama kesinlikle ziyaret etmeye değer. Hansel ve Gretel evlerine benzer iki bina arasından girilen kocaman park, ejderha ayaklarını anımsatan sütunlar ile bezeli ilginç yollar, çocukların koşuşturabileceği alanlar ile dolu. Barselona'nın simgesi ünlü ejderha heykeli de Park Güell'de bulunuyor.

Ciutadella parkı

Barselona çocukla gezilecek yerler

Ciutadella parkı, şehir merkezinde çocuklarla çok güzel vakit geçirebileceğiniz kocaman bir park. Ciutadella parkında tekne kiralanabilen bir gölet, hayvanat bahçesi ve bir sürü yürüyüş yolu var.

Teleferikle Montjuic tepesine çıkın

Barcelona çocukla gezilecek yerler
Montjuic tepesinden manzara

Sahilden binilen teleferik ile Barselona'nın en yüksek noktalarından Montjuic'e çıkılabiliyor. Şahane bir Barselona manzarası sunan tepede oldukça iyi durumdaki Montjuic kalesi de ziyaret edilebilir. Teleferik biletleri fiyatları için tıklayın.

Poble Espanyol'u gezin

Barcelona çocukla gezilecek yerler
Poble Espanyol

Poble Espanyol, İspanya'nın farklı yörelerdeki evlerin örneklerinin gerçek boyutta sergilendiği bir müze kent, mimari konseptli bir tema park. Çeşitli atölyeler, cam ustalarının önünüzde eserlerini yaptıkları cam ocakları, bir sürü cafe, restoran, şirin sokak ve meydanları ile çocuklar ile çok güzel vakit geçireceğiniz bir yer.

Futbol hayranları için FC Barcelona Müzesi gezisi

Aranızda minik bir Barça taraftarı varsa Barselona'daki ünlü futbol kulübünün geçmişi, bugünü ve geleceğini anlatan müzeyi gezebilir, sanal gerçeklikle kendinizi 360 derece stadyumla sarmalanmış hissedebilirsiniz. Maalesef Kasım 2024 yılına dek Camp Nou stadyumu renovasyon sebebiyle gezilemiyor. FC Barcelona müzesi biletleri için tıklayın.

Hop-On Hop-Off otobüsleri ile Barselona Turu

Çocuğunuzla Barselona'yı zahmetsizce ve eğlenceli bir şekilde gezmek isterseniz çift katlı, üstü açık Hop-on Hop-off otobüsleri iyi bir seçenek. Barselona'da iki farklı rotada seyri bulunan bu otobüslere tek biletle, sınırsız şekilde binebiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğim yerlerin hepsinden bu otobüsler geçiyor. Hop-on Hop-off otobüsleri bilet fiyatları için tıklayın.

Barselona tatilinizi mümkünse bir festivale denk getirin

Barselona'da yıl boyunca birçok eğlenceli festival yapılıyor. Bu festivallerde devler gecidi, insan piramitleri, bandolar ve daha birçok etkinlik yapılıyor. Planladığınız Barselona tatili öylesi bir festivale denk gelirse hem çocuklar, hem de yetişkinler için çok güzel ve farklı bir tecrübe olacaktır. Bizler Barselona tatilimizde, çocuk ve gençlik festivali olan, La Laia da denilen Eulalia festivaline denk geldik; harika bir tecrübeydi... 

Barselona'nın en büyük festivallerinden biri olan Eulalia Şubat ayında yapılıyor. Festival kapsamında birçoğu çocuk odaklı çeşitli konserler, devler (gegants) geçidi, insan piramidi gösterileri ve daha birçok etkinlik organize ediliyor. Barselona'nın dört bir yanında rastlanabilen etkinliklerin en renklileri pazar günü şehrin tarihi bölgesi olan Ciutat Vella'da oluyor.

Barselona sokaklarında devler geçidi

Barselona Santa Eulalia Festivali devler geçidi

Barselona seyahatimiz öncesi seyahat rehberlerini incelerken bir hafta sonunda Santa Eulalia festivali olduğunu okumuş ancak küçük çaplı bir organizasyon olduğunu düşünüp çok da önemsememiştik. Barselona'da dolaşırken ünlü La Rambla caddesinde bando sesleri duyup neler oluyor diye gidip baktık. Gözlerimize inanamadık, 2 - 3 metre boyunda kadınlar, adamlar, atlar hemen yanımızdan geçiyordu. Cadde boyunca kalabalıklar birikmiş, devler geçidini izliyordu. Tabii ki en çok şaşırmış ve heyecanlanmış olanlar minikler gibi gözüküyordu.

Festivalde insan piramitleri

Devler, tarihi merkez sokaklarından yollarına devam edip Plaça de Sant Jaume'deki belediye binası önündeki kutlamalara ilave oldular. Bizler de Barri Gotic olarak adlandırılan Barselona'nın tarihi kısmının sokaklarından yolumuza devam ettik. Ara sokaklardan geçip hemen yandaki meydana çıktığımızda bir sürpriz daha bizi bekliyordu. Koskoca meydan kalabalıklar tarafından doldurulmuş, farklı farklı renklerde giyinmiş olan değişik takımlar bellerine kuşaklar bağlıyordu. Az sonra gençler bir birlerinin omuzlarına çıkıp giderek daralan bir insan piramidi oluşturdular. Piramidin en tepesine de küçük bir çocuk çıkıp piramidi tamamladı.
Barselona'da festivalde sardanas dansı

Meydanın bir diğer köşesinde ise orkestra açık havada müzikler çalıyor, insanlar da el ele tutuşmuş "sardanas" olarak adlandırılan danslarını ediyordu. Gördüklerimiz sonrasında kanaat getirdik ki Eulalia gerçekten çok büyük çaplı bir festivalmiş. Var olan onlarca farklı etkinlik ile baş döndürücü ve çok eğlenceli bir organizasyon. Barselona tatiliniz sırasında sizin de böylesi bir festivale denk gelme durumunuz varsa, emin olun Barselona'da unutulmaz bir deneyim yaşama fırsatı elde edeceksiniz.

Barselona'da nerede kalınır?

Barselona şehir merkezinde, Barselona'da gezilecek yerler noktalarına yakın mesafede konaklamak özellikle çocuklu bir Barcelona seyahatinizi çok kolaylaştıracaktır.

Bizler Barselona gezimizde, Gaudi'nin Casa Batllo ve La Pedrera evlerine 5 dakika yürüyüş mesafesinde; ünlü La Ramblas caddesine 10 dakika yürüyüş mesafesinde Calris Hotel'de konakladık. Beklentilerimizi karşılayan ve çok memnun kaldığımız bir oteldi.

Gayet merkezi lokasyondaki bu otel Barselona'nın işlek Passeig de Gracia bulvarının da hemen yakınında olduğundan şehrin farklı yerlerini keşfetmek için kullandığımız toplu taşımaya da çok yakındı. Ayrıca, restoran rezervasyonlarımızda da yardımcı olan otel concierge'ı hem iyi önerilerde bulundu, hem de rezervasyonları bizim için yaptılar.

Barselona'da gezilecek yerler: Haritalı 3 Günlük gezi rehberi yazım için tıklayın