Namlı Gurme Karaköy'de bol şarküterili bir kahvaltı, İstanbul
Hafta sonu gelmiş, bir an evvel kendimizi dışarı atalım, evde kahvaltı hazırlamakla da uğraşmayalım dediğimizde, hemen o soru akla geliyor: "acaba nerede kahvaltı etsek?". Binlerce restoran bulunan İstanbul'da kahvaltı yapılabilecek mekan sayısı da bir dolu. Bu kadar tesis arasında asıl mesele güzel bir kahvaltı için hangisinin seçileceği. Genelde özellikle hafta sonları aşırı kalabalık ve gürültülü olduğu için daha sakin kahvaltı mekanlarını tercih ediyoruz ama bazen de popüler olanlarından uzak duramıyoruz.

Beyaz Fırın, Ataşehir

Beyaz Fırın'ın iki kişilik kahvaltı tabağı, Ataşehir İstanbul
İki kişilik sunulan kahvaltı tabağı öz ve kaliteli seçenekleri ile bizim favorimiz. O tabağı sipariş ettiğimizde biliyoruz ki peynirin de, et ürününün de en hasını yiyeceğiz. Uzmanlık alanları olan ekmekleri de Fransa'daki ekmekler kadar şahane, cevizli ekmek benim favorim. İki kişilk kahvaltı tabağı 34 TL (2015 yılı).
Ortam: 8 - Kahvaltı: 10 - Fiyat/kalite: 10

Namlı Gurme, Karaköy

Karaköy iskelesinin arkasında bir ara sokakta bulunan Namlı Gurme şarküteri, cafe restaurantın ne zaman önünden geçsek her daim kahvaltı etmek için sıra bekleyenler ile dolu. Bir gün gözümüzü kararttık, sıraya rağmen bekledik ve yüksek kalitedeki niş ürünler ile şahane bir kahvaltı yapmanın keyfine vardık. Ara sıra buraya gelip mideleri bayram ettirmeli dedik güzel kahvaltı sonrasında. Tesiste fiks kahvaltı yok, şarküteriye gidip istenilen üründen istenilen miktarda sipariş veriliyor. Kahvaltı fiyatı seçilen ürünlere göre değişmekle birlikte ortalama kişi başı 30 - 40 TL'ye (2015 yılı) çıkılabiliyor.
Ortam: 7 - Kahvaltı: 10 - Fiyat/kalite: 8

Kale Çay Bahçesi, Rumeli Hisarı

Kale Çay bahçesinde İstanbul Boğazı'nın hemen dibinde kahvaltı yapmak keyifli, Rumeli Hisarı
Rumeli Hisarı'nın en eskilerinden kalenin az ilerisinde yer alan, İstanbul Boğazını hafif yukarıdan gören Kale çay bahçesi oradaki en eskilerden. (Yol üzerinde yer alan Kale Cafe farklı bir tesis) Eskiden öğrenciliğimizde gittiğimiz Kale güzel Boğaz manzarası ile şahane, kaliteli ürünleri de lezzetli.
Ortam: 9 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 9
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Kale Çay Bahçesi'de kahvaltı

Midpoint, Fenerbahçe

Kalamış marinaya karşı güzel bir ortamda bulunan Midpoint Fenerbahçe özellikle bahçesinde, açık havada hafta sonu eş dostla kahvaltı etmek için keyifli. Ancak, her merkezi restoran gibi hafta sonları aşırı kalabalık. Farklı kahvaltı tabağı seçenekleri var, ortalama kişi başı 34 TL (2015 yılı).
Ortam: 8 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 8

Happy Moon's, Fenerbahçe

Fenerbahçe'de tarihi bir konağın bahçesinde hizmet veriyor. Servisi, çalışanları sıcak. Biz, iddialı oldukları kocaman kahvaltı tabaklarını denedik. Kahvaltı tabağı gerçekten kocaman, tek kişinin zor bitireceği cinsten. Büyük kahvaltı tabağı 25 TL (2015 yılı).
Ortam: 7 - Kahvaltı: 7 - Fiyat/kalite: 9

Emirgan Sütiş, Emirgan

Emirgan'da tarihi çınarın altında Boğaz'a nazır çok güzel ortamda bulunuyor Emirgan Sütiş. Aradan yol geçse de Boğaz manzaralı bir kahvaltı için çok güzel. Tesiste fiks kahvaltı yok, var olan kahvaltılıklar arasından kendi istediklerinizi seçip sipariş ediyorsunuz, bu da, mükellef bir kahvaltı sofrası kurmak istendiğinde hesabı biraz kabartıyor. Ortalama kişi başı 30 - 40 TL gibi bir fiyata çıkılabilir.
Ortam: 8 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 7

Çınaraltı Çay Bahçesi, Çengelköy

Çengelköy'deki Çınaraltı Çay Bahçesinde kahvaltı birçok insanın tercihi
Çengelköy'de deniz kıyısında güzel bir köşe, Boğaz manzarası nefis. Ancak o güzel manzaraya nail olmak için erken saatte gidip deniz kıyısındaki masaların kapılması gerekiyor. Genel olarak hafta sonları çok kalabalık. Dışarıdan yiyecek getirilebiliyor, Çengelköy börekçisinde börek alıp burada çayla yemek güzel bir ritüel.
Ortam: 6-10 (deniz kıyısında masaya oturulmasına göre) - Kahvaltı: 7 - Fiyat/kalite: 8
Ayrıntılı yazım: İstanbul'da lezzet dolu bir gün

Tarihi Sarıyer Muhallebicisi ve Börek, Sarıyer

Kıymalı kol böreği insanın rüyasına girecek cinsten, bir efsane. Eskinin aynen yaşatıldığı yol üstü bir börek ve muhallebi salonu burası. Yıllardır ara ara gideriz ne böreği değişti ne muhallebisi. Börek ve muhallebi dışında bir alternatif yok. Kahvaltı olarak bol üzümlü kıymalı kol böreği ve üzerine nefis bir kazandibi yeriz ve kahvaltının en kralını yapmış oluruz.
Ortam: 6 - Kahvaltı: 10 - Fiyat/kalite: 9

Beykoz Korusu, Belediye tesisleri

Beykoz korusunda gezinti her mevsim güzel, koruda kahvaltı yapmak da mümkün
Beykoz korusu, ulu ağaçlar, yürüyüş yolları ile çok güzel bir yer. O güzel koruda kahvaltı edilmek istendiğinde Büyükşehir Belediyesinin hafta sonları açık büfe kahvaltı sunduğu köşk var. Açık büfe kahvaltı 25 TL (2015 yılı).
Ortam: 8 - Kahvaltı: 6 - Fiyat/kalite: 7
Tesis hakkında ayrıntılı yazım: Beykoz Korusu'nda kahvaltı

Muhlama Karadeniz Mutfağı, Kavacık

mıhlama ile güne başlamak çok keyifli, Muhlama Karadeniz Mutfağı Kavacık
Ünlü gurme Vedat Milor gitti, ertesi gün restorana akan kitle ile biz de gittik. Öncelikle Kavacık'ta öyle bir köşede, kahvaltıcıların sıralanmış olması şaşırttı bizi. Bir tarafta Boğaz manzarası, hemen yanında da İstanbul'da hala böyle yeşil tepeler mi varmış dedirten yeşil bir orman manzarası... Bir Hıdiv Kasrı gezintisi sonrası uğradığımız restoranda mıhlamalı, kavurmalı, Karadeniz pideli geç kahvaltı ettik. Bunlar haricinde mekanda sabah saatlerinde zengin bir serpme kahvaltı da sunuluyor.
Ortam: 8 - Kahvaltı (mıhlama, pide, kavurma): 9 - Fiyat/kalite: 9

Değirmen Ege Kahvaltısı, Marintürk Pendik

Ege kahvaltısı hem hafif hem doyurucu, Değirmen pastanesi Marintürk
Denize sıfır bir mekan, yanınızda, kendinizi sanki Monaco'daymışsınız gibi hissedeceğiniz sıra sıra yatlar, etrafta uçuşan martılar... Marintürk AVM'deki Değirmen pastanesinde özellikle Ege kahvaltısı oldukça başarılı. Farklı zamanlarda denediğimiz kahvaltıda ufak nüans farkları görsek de yine de kahvaltı etmeye değer. Özellikle deniz kıyısındaki ortamı bir harika! Not: Farklı Değirmen pastanelerinde Ege kahvaltısı sipariş etmek istediğimizde onlarda olmadığını fark ettik.
Ortam: 9 - Kahvaltı: 8 - Fiyat/kalite: 8


Not:
Demek istediklerimi az ve öz anlatabilmek için ortam, kahvaltı kalitesi ve fiyat/kalite açısından 1'den 10'a puanlama yaptım.

Ortam: Mekanın bulunduğu ortam güzelliği nasıl, güzel bir doğa, nefis bir manzara vb var mı bizi ta buralardan alıp gitmemize sebep olacak. Tesis bu güzel ortama kendisi de bir şeyler katmış mı, kısaca o ortamda kahvaltı ederken kendimizi mutlu hissediyor muyuz.

Kahvaltı kalitesi: Kahvaltının malzeme kalitesi nasıl, bol çeşitli kahvaltı her zaman iyi kahvaltı anlamına gelmez; kaliteli malzemeler kullanılmış mı, çeşitliliği göz boyama mı yoksa sizi şaşırtan ufkunuzu açan cinsten mi gibi...

Fiyat/Kalite oranı: Sunulan kahvaltı kalitesine göre ödenen para makul mu (makulse yüksek puan), "bu kahvaltıya bu fiyat verilir" mi dedirtiyor yoksa "kahvaltıya göre fiyatlar şişirilmiş" mi hissettiriyor...


Son Güncelleme Tarihi: Ekim 2015