Düşük sezonda Nice gezisi planlıyorsanız ve Nice'de nerede kalınır diye araştırıyorsanız, kalabileceğiniz en özel yerlerden bir otel önersi: Le Negresco Hotel konaklaması. Açıkçası, Nice gezisi bahane, tek başına bu eşsiz otelde kalmak için bile Nice tatiline gidilir. 

Nice şehri deyince ilk akla gelen simgelerdendir Le Negresco Oteli. Nice'in tanıtım resimlerinde masallardan çıkmış gibi duran pembe kubbeli, sarayımsı yapılı Negresco Otel'e muhakkak rastlanır. Biz de  Nice tatilimizde güzel ve özel bir yerde kalmak istedik. Negresco'da iyi bir promosyona rastladık ve o güzel masalsı otelin masal aleminde rüya gibi birkaç gün geçirdik. 

Şansımıza, düşük sezon olduğundan upgrade de edildik ve ödediğimiz fiyatın beş katı değerinde bir odada kalarak muhteşem bir deneyim yaşadık.

Sanki bir Disneyland otelinde kalmak gibiydi, Le Negresco oteli konaklaması. Yalnız burası hayal alami değil, gerçek ve son derece şık bir yerdi. Sanki bir müze ortamı, saray konaklamsı gibiydi. Alışagelmiş otel odalarından çok farklı, ömürde bir kez tecrübe edilesi yerlerdendi.

Negresco Hotel Nice sahil otelleri
Le Negresco Otel'in cam tavanlı süslü salonu, Nice

Tam da otelin 100. yılında gitmişiz otele. Daha otele girmeden renkli giysili kapı görevlileri bizi karşıladı. Resepsiyonda kısa bir check in sonrası odamıza yerleştik.

Le Negresco Hotel'de odamız

Kaldığımız oda tam da Nice'in güzel denizine ve sahil boyunca uzanan ünlü Promenade des Anglais yürüyüş yoluna bakıyordu.
Nice sahil otelleri
Odamızdan Nice sahili manzarası

Oda dekorasyonu ise tek kelime ile "şahaneydi". Krallara layık bir yatak, her tarafta antikalar, altın kaplama banyo ve lavabolar.
eşsiz otel konaklaması, Le Negresco Nice
Le Negresco otel odamız saray odası gibiydi

Odamıza yerleştikten sonra oteli keşfetmek ve ünlü cafe restoranı La Rotonde Brasserie'de bir şeyler yemek üzere çıktık. Otel koridorları bile antika eşyalar ile doluydu. Kırmızı kadife kaplı antika asansöre bindik ve lobiye indik.
Le Negresco Otel lobisi, Nice
Le Negresco otel ortamı

La Rotonde Brasserie'de Yemek

Negresco'nun içindeki La Rotonde Brasserie'de hem kahvaltı veriliyor, hem de gün boyunca bir şeyler yenilebiliyor. Biz öğle saatinde gittiğimizden öğle menüsünden yedik.
istridye mantarlı dana rosto, La Rotonde Negresco çipura carpaccio ve limonlu risotto, La Rotonde Negresco
Öğle menüsündeki her şey üst kalide ve çok güzeldi. Harika bir yemek yedik La Rotondo Brasserie'de.
exotic meyveli tatlı ve hindistan cevizi sorbesi, La Rotonde Negresco sütlü çikolata kremalı karamel çıtırlar ve muzlu dondurma, La Rotonde Negresco

Negresco Otel'de Kahvaltı

Nice nerede kalınır
Negresco Hotel kahvaltısı

Fransa'daki otellerde genelde sadece konaklama hizmeti verilip kahvaltı extra alınmasına rağmen biz otelin La Rotonde Brasserie'deki güzel kahvaltısını da denemek istedik. Tabii anlatmak gereksiz; peynirleriyle, kruvasan ve hamur işleriyle, değişik meyveleri ile birinci sınıf bir kahvaltı ettik. 

Fransa Nice nerede ne yenir
La Rotonde brasserie ortamı

La Rotonde Brasserie'nin ortamı da harika, tam çocukları eğlendirecek cinsten. Atlı karınca şeklinde dekore edilmiş ve her yarım saatte bir müzik çalıyor, figürler hareket etmeye başlıyor, atlar yukarı aşağı inip çıkıyor. Şahane bir ambiyans.

Le Negresco Hoteli La Rotonde Brasserie
Le Negresco Hoteli La Rotonde Brasserie

Negresco'da konaklayarak şık, güzel bir tatil geçirdik. Yolumuz tekrar oralardan geçtiğinde hiç olmazsa güzel restoranında bir şeyler yemek için uğramak gerek diye düşündük...