Güney Fransa'nın dünyaca ünlü Cote d'Azur kıyısı. Nice, Cannes, Monaco, St Tropez hepsi bu kıyıda. Kimini festivallerle, kimini dünya jet sosyetenin merkezi oluşuyla, kimini ise Formula 1 yarışlarıyla bildiğimiz bu şehirler bizim bu seferki seyahat rotamızdaydı. 

Nice'in simge otelinde konaklama

Nice gezisine çocuklu çıktığımızdan otel konusunda risk almak istemedik. Normalde çocuksuz seyahatlerde daha ortalama yerlerde kalırken bu sefer belli başlılar arasında seçim yaptık. Şansımıza da Nice deyince ilk akla gelen sembollerden olan Negresco otelde promosyona rastladık.


Düşük sezon olduğundan upgrade de edilince ödediğimiz fiyatın beş katı değerinde bir odada krallar gibi kaldık. Antikalarla dolu odanın muhteşem dekorasyonlu harika bir odaydı. Odanın sanki bir kral odası gibi atmosferi vardı.

Nice'teki Le Negresco otelinin içinde

Nice gezilecek yerler

Promenade des Anglais

Nice çok güzel bir sahil kenti. Upuzun çakıllı bir sahili ve seyrine doyum olmayan turkuaz suları var. Sahil boyunca da 5km'lik yürüyüş yolu -Promenade des Anglais- uzanıyor.

Le Chateau: Nice kalesi

Promenade'ın doğu ucuna doğru, gayet düzlük olan şehrin belli başlı tek yükseltisi olan Le Chateau yer alıyor. Le Chateau'ye çıkıp kuş bakışı nefis bir Nice manzarası görülebiliyor. Le Chateau'ya çıkmak için dağın eteğinden tepeye ücretsiz asansörlere bindik, ancak daha yoğun zamanda asansörün ücretli olması muhtemel. Tepede güzel yeşil alanlar ve çocuk parkları da var.

Le Chateau'den Nice manzaraları

Le Chateau'nun doğu eteklerinde eski liman yer alırken batı eteklerinde ise eski Nice'in tarihi yerleşim yeri olan dar sokaklı eski kent -Nice Vieille Ville veya Vieux Nice- bulunuyor. Eski kentin bittiği yerde ise güzel meydanları, alışveriş caddeleri ve kongre merkezleri ile yeni şehir başlıyor.


Nice eski şehri: Vieux Nice

Rengarenk boyalı evlerin süslediği Nice eski şehrin dar sokaklarında bol bol dolaştık. Cefelerle, minik dükkanlarla, pazarıyla eski şehir çok güzel.

Cours Saleya pazarı

Yerel yaşantıyı anlamanın en güzel yolu şehir pazarlarıdır. Cours Saleya pazarındaki çiçekçiler, meyve ve sebze tezgahları arasında gezindik.

Garibaldi meydanı

Nice oldukça büyük bir şehir, yürüyerek eski şehrin bile her tarafını gezmek zor.  Biz de, tramvaya atladık sarı renkleri çok güzel gözüken Garibaldi Meydanına gittik. Çok güzel cafe ve restaurantların bulunduğu Garibaldi'de biz nefis bir deniz mahsulleri resaurantı bulup, envai çeşidini tattık...

Massena Meydanı

Tekrar tramvaya atlayıp kızıl renkli Massena meydanına gittik. Massena meydanı, yolların kesiştiği bir köşede, sokak göstericileri, siyah beyaz karo döşeli zemini, heykelleri ve kalabalığı ile çok renkli bir meydan.

Nice'teki Massena meydanı

Jean Medecin caddesi

Massena meydanından devam edildiğinde upuzun alışveriş caddesi Jean Medecin'e çıkılıyor. Birçok trend markanın bulunduğu bu hareketli cadde, Nice'e gelmişken bir de alışveriş yapalım diyenler için birebir.


Bir sonraki durağımız Monaco oldu. Nice'den Monaco'ya nasıl gidilir, Monaco gezilecek yerler yazısı için tıklayın.


Cote d'Azur ile ilgili diğer yazılar:



Gezi Tarihi: Mart 2013